Ouder-kind Weekend aan zee

21 – 22 – 23 APRIL 2023 |

Domein Cadzandië te Cadzand, Zeeland, Nederland | ♥ |

Wil jij graag een volledig weekend aan zee ontspannen samen met je kind om zo jullie band te versterken?

Dan is de ouder en kind yogaretreat van Namaste Yoga echt iets voor jullie!

Mama’s en papa’s, bonus mama’s en papa’s, oma’s en opa’s, iedereen is welkom want dit is quality time voor het ganse gezin.

Want tijdens dit weekend midden in de natuur op het prachtige domein Cadzandië te Cadzand (Zeeland, Nederland), laten we de ratrace achter ons en maken we ons hoofd leeg met behulp van yoga, ademhaling, massage en meditatie. We verbinden met elkaar en met de natuur en laden zo onze batterijen helemaal terug op.

Tijdens dit weekend zijn er heel wat activiteiten samen gepland: ouder-kindyoga, fijne rituelen zoals snoezelyoga voor het slapen gaan, een kampvuur of een strandwandeling met een scheutje kinderyoga. We gaan spelletjes spelen, de dieren op het domein leren kennen en zoveel meer. Want door samen in een liefdevolle en veilige omgeving op de yogamat te gaan wordt jullie band intens versterkt.

Er is ook kinderyoga terwijl de ouders afzonderlijk yoga kunnen volgen. Zo kan elk gezinslid echt helemaal tot rust komen en is er voldoende tijd om samen én alleen te ontspannen. Er is een dynamische les hatha-vinyasa yoga en een rustige, meer meditatieve les Yin yoga.

WIE GEEFT DE LESSEN?

Deze retreat wordt georganiseerd door erkend yoga en kinderyogadocente An Lamberechts, die de lessen voor de ouders en een deel van de ouder-kindyoga lessen voor haar rekening neemt.

Kinderyogadocente Althaya Baeten geeft de kinderyoga en de overige lessen ouder-kindyoga.

An Lamberechts

Ik ben in de eerste plaats trotse mama van twee schatten van kinderen en combineer dit met mijn allergrootste passie: yoga.

Na jaren les te hebben gegeven in het lager onderwijs heb ik in 2018 de sprong gewaagd om mijn grote droom waar te maken en fulltime yogadocente te worden. Ondertussen  ben ik trotse oprichtster van Namaste yoga en heb ik een eigen yogastudio in kasteel Sterckshof te Deurne waar ik les geef aan kersverse mama’s, baby’s, peuters, kleuters, tieners en aan volwassenen. Daarnaast geef ik ook in heel Antwerpen les op scholen, in culturele centra, in parken, op pleintjes,…

Mijn lessen kinderyoga en ouder-kindyoga zijn een enorm succes en ik kreeg dikwijls de vraag om een weekend voor kinderen en hun ouders te organiseren. Vandaar dat ik dit prachtige verwenweekend organiseer.

Ik ben me gaan verdiepen in yoga omdat ik heel goed merkte dat deze vorm van beweging en de bijpassende levensvisie voor mij een ongelofelijke verrijking was. Yoga heeft ervoor gezorgd dat ik opnieuw het leven in al zijn intensiteit kan voelen zonder mezelf daarin te verliezen. Als ik rondkijk zie ik zoveel mensen en vooral kinderen die moeite hebben met het tempo en alle prikkels van onze hedendaagse maatschappij. Yoga kan daar een oplossing voor bieden. Het is mijn roeping om deze prachtige levenswijze samen met mijn expertise van het onderwijs door te geven aan jong en oud.

Tijdens dit weekend gaan we samen op zoek naar wat het kind nodig heeft. Bewegen, ontspannen, positief denken, ontdekken en bewustwording staan centraal. Maar ook de volwassenen zullen heel wat tools aangereikt krijgen om het fysieke en mentale welzijn te verbeteren aan de hand van yoga, ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken en meditatie.

Althaya Baeten

Mijn naam is Althaya, aangenaam! Voor wie het zich afvraagt: dat komt van het Griekse althainein, wat zoveel betekent als ‘genezen, helen, doen groeien’. Daar heb ik dan ook mijn persoonlijke missie van gemaakt 🙂!

Ik kwam voor het eerst in aanraking met yoga tijdens een reis naar India in 2013, en was meteen verkocht! Bij terugkomst in België schafte ik mij een yogamatje aan, en begon ik wekelijkse lessen te volgen.

Ik rondde mijn studies orthopedagogie en sociaal-cultureel werk af, en ging ik aan de slag bij verschillende organisaties in het jeugdwelzijnswerk, de duurzame ontwikkelingseducatie en in de kunsteducatieve sector. Daarnaast freelancete ik erop los, en was ik als bezige bij en creatieve duizendpoot betrokken bij heel wat muziek-, theater- en circusprojecten.

Na enkele jaren druk in de weer te zijn, botste ik hardhandig op mijn eigen grenzen: ik kreeg een burn-out. Pas toen ontdekte ik ook de therapeutische waarde van yoga. Ik ondervond aan den lijve hoe mijn practice mij ondersteunde in mijn helingsproces.
Toen ik aan de beterhand was besloot ik om enkele maanden naar Hridaya Yoga in Mexico te trekken, waar ik als karma yogi vrijwilligerswerk deed en verschillende opleidingen volgde. Zo begon ik mij nog meer te verdiepen in de achterliggende filosofie en holistische levenswijze. Wat dus aanvankelijk begon als een hobby en een wekelijks ontspanningsmomentje, werd voor mij een echte passie en een levensstijl.

Meer en meer voelde ik de roep om ook op die diepere laag met mensen te gaan werken, en al deze kennis en wijsheid in mijn werk te integreren. Ook hier in België begon ik daarom bijkomende opleidingen te volgen in oa. kinderyoga, traumasensitief werken, sherborne bewegingstherapie, gezondheidstherapie, familie-opstellingen,… 

Ondertussen combineer ik dit allemaal in mijn werk als psychomotorisch therapeut bij kinder- en jongerenpsychiatrie Tilia te Sint-Niklaas. Daar geef ik Sherborne, kinderyoga en bewegingstherapie aan kinderen met ASS, ADHD, hechtingsproblematieken, … Daarnaast ben ik ook bezielster van Aya’s Atelier: een creatief-therapeutische speelplaats voor grote en kleine Levenskunstenaars.