Kindercoaching

Individuele coaching en therapie

Heeft jouw kind moeite met het uiten van zijn emoties? Raakt het snel overprikkeld? Vond er een intense gebeurtenis plaats en is er nood aan extra begeleiding in het verwerkingsproces? Dan kan een individueel traject de nodige ondersteuning bieden.

Ik ben gespecialiseerd in het werken met kinderen met HSP, ASS, ADHD en hechtingsproblematieken.

Sessies kunnen plaatsvinden in mijn praktijkruimte in Eksaarde, of op een locatie naar wens.

Mijn manier van werken

PSYCHO-EDUCATIE
& TOOLS VOOR ZELFREGULATIE


ADHD, ASS, HSP, … : wat betekent dat nu eigenlijk? Word je daarmee geboren? Hoe zit dat in mijn hersenen?
Wat zijn gevoelens, en hoe ga je ermee om? Wat maakt mij anders dan andere kinderen? Wat maakt mij net niet anders dan andere kinderen? Hoe kan ik mezelf beter begrijpen? En hoe kan ik mijn omgeving helpen om mij zo goed mogelijk te begrijpen?

Dit zijn allemaal vragen die aan bod kunnen komen in het luikje psycho-educatie.

SPANNINGSTHERMOMETER
Om je spanning te kunnen reguleren, moet je je er eerst bewust van zijn. Ik leer kinderen hoe ze spanning in hun lichaam kunnen herkennen, aangeven en kanaliseren.

YOGA, MASSAGE & RELAXATIE
We leren op een speelse manier om ons lichaam en onze geest te ontspannen. We rekken en strekken onze spieren, leren diep door onze buik ademen, en experimenteren met verschillende sensomotorische materialen.

Muzische Expressie


DRAMA
In de dramatische expressie werken we met de kracht van verhalen en personages waarmee kinderen zich kunnen identificeren.

BEELD
Met beeldende expressie kan jouw kind zichzelf uitdrukken aan de hand van beelden, door middel van verschillende materialen.

Bijvoorbeeld: Jouw eigen verhaal maken met dixit-kaarten, opstellingen met playmobilpoppetjes, boetseren met klei, tekenen en schilderen, …

BEWEGING
Bij bewegingsexpressie gaan we de verschillende bewegingsmogelijkheden van ons lichaam verkennen en op die manier uitdrukken wat er in ons leeft.

MUZIEK
In de muzikale expressie werken we met klanken en geluiden als medium.

Bijvoorbeeld: samen muziek beluisteren, een eigen tekst schrijven op een bestaand nummer, schilderen op muziek, emoties uitbeelden op verschillende soorten muziek, relaxatie-oefeningen, …