Hoi, ik ben Althaya!

Voor wie het zich afvraagt: dat komt van het Griekse ‘𝘢𝘭𝘵𝘩𝘢𝘪𝘯𝘦𝘪𝘯’, wat zoveel betekent als ‘𝘩𝘦𝘭𝘦𝘯, 𝘥𝘰𝘦𝘯 𝘨𝘳𝘰𝘦𝘪𝘦𝘯, 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘦𝘯’. Daar heb ik dan maar mijn persoonlijke missie van gemaakt 😊.

Als kind wou ik graag zangeres, schrijfster, danseres en mensenrechtenadvocate worden.

Niet achtereenvolgens hoor. Allemaal tegelijk!
Kiezen wat ik wou gaan studeren was voor mij dan ook een hele opgave. Ik zocht iets waarin ik mijn diepgaande interesse voor mens en maatschappij kon combineren met mijn passie voor kunst, creativiteit en cultuur. Die combinatie vond ik in orthopedagogie en sociaal-cultureel werk.

Na het afronden van mijn studies ging ik aan de slag als educatief en pedagogisch medewerker voor verschillende organisaties. Ik was vooral actief in het jeugd(welzijns)werk, in de duurzame ontwikkelingseducatie en in de kunsteducatieve sector. Daarnaast bleef ik in mijn vrije tijd bezig met heel wat muziek– en theaterprojecten.

Na een burn-out onderging ik een heel scala aan therapieën om mijn lichaam, geest en ziel weer in balans te brengen. Ik verdiepte mij in verschillende holistische benaderingswijzen en volgde tal van opleidingen die mijn interesse voor een gezonde levensstijl alleen maar aanwakkerden.

Daar is Aya’s Atelier vandaag het resultaat van. Een atelier, maar dan voor Levenskunstenaars. Een plek om jouw binnenwereld te verkennen, in beeld en in beweging te brengen. Met hoofd, hart en handen

Opleidingen

2023

Herborist (1e jaar) | Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg
Sherborne practitioner | Sherborne België
Psychomotorische gezinstherapie | KU Leuven

2021
Hridaya Yoga Module 1 Intensive | Hridaya Yoga Mexico
Understanding trauma | E-course Gabor Mate
Transformative Coaching | Earth Pulse Collective
Tafelopstellingen | Smara Opleidingen NL

2020
Gezondheidstherapie (1e jaar) | Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg
anatomie en fysiologie, pathologie, persoonlijkheidsanalyse, natuurgeneeskundige principes, natuurgeneeskundige adviezen, voedingsleer
Karma Yoga Immersion Course | Hridaya Yoga Mexico
Reiki I & Reiki II | Nadia Petrova, Guatemala
Basis Craniosacraaltherapie | Issa Karuna, Guatemala

2019
Familie-opstellingen volgens Bert Hellinger | Bewustzijnshuis
Creatief-agogisch coachen | Balans Gent
klank en muziek, dans en beweging, lichaamsbewustzijn en relaxatie
SoulCollage® Facilitator Training | Lucy Schaaphok

2017
Kinderyoga | Helen Purperhart
Begeleider in de Circuskunsten | Circuscentrum

Vooropleiding

Bachelor in de orthopedagogie | Hogeschool Gent
(2011 – 2012)

Bachelor in het sociaal werk | Hogeschool Gent
afstudeerrichting sociaal-cultureel werk
(2012 – 2015)

Werkervaring

Pedagogisch medewerker bij Hujo
Educatief medewerker bij GoodPlanet
Atelierbegeleider bij Studio Globo
Jeugdwelzijnswerker en speelpleincoördinator bij vzw Jong
Therapeutisch assistent bij Karus
Psychomotorisch therapeut bij Kinder- en jongerenpsychiatrie Tilia (Vitaz)

Freelance docent bij Ideekids, Creafant, Muzische Workshops, Tamboeri, …

Freelance actrice bij MuzArt, meespeeltheater Jeuk, Roodvonk, figurentheater Vlinders & Co, …