Vakantiekampjes

Als hoogsensitieve persoon weet ik zelf maar al te goed hoe overweldigend onze drukke samenleving kan zijn, ook voor kinderen.

Toen ik vroeger vaak kampjes begeleidde voor verschillende jeugdwerkorganisaties, merkte ik al dat sommige kinderen uit de boot vielen. Ze functioneren moeilijk in grote groepen, raken snel overprikkeld en uitgeput door alle drukte en overvolle programma’s, en hebben veel nood aan tussendoor ook even lekker te kunnen snoezelen en/of een boekje te lezen.

Ik merk dat deze kinderen tijdens mijn kampjes wél helemaal in hun element zijn. Ik kies er dan ook bewust voor om in kleine groepjes te werken, met aandacht voor de noden van ieder kind.

Het programma bestaat steeds uit een mix van allerlei muzische activiteiten.

We starten de dag steeds rustig met een verhaaltje en/of poppenkast. Daarna doen we samen yoga en bewegingsspelletjes uit de Sherborne bewegingspedagogiek. Zo leren we ons lichaam beter kennen, en ontwikkelen we vertrouwen in onszelf én de ander.

Indien het weer het toelaat eten we buiten onze boterhammetjes op, en kunnen we naar hartelust ravotten in de prachtige kasteeltuin van het Sterckshof.

In de namiddag duiken we in onze knutselkast, en zetten we onze handen aan het werk. Het laatste stukje van de dag verdelen we de ruimte in verschillende hoekjes, en kunnen de kinderen zelf kiezen wat ze doen.

Alle vakantiekampjes gaan door bij
Namaste Yoga in het Sterckshof, Deurne.

(In een écht kasteel, jawel!)

Data & info 2023 – 2024


Herfstkampje
kleuters

Datum: 2 en 3 november 2023
Uur: 9u – 16u
Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs: €95
Max. 10 kinderen

Paaskampje
kleuters

Datum: 8 en 9 april 2024
Uur: 9u – 16u
Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs: €95
Max. 10 kinderen

Paaskampje
lagere school

Datum: 11 en 12 april 2024
Uur: 9u – 16u
Leeftijd: 8 – 12 jaar
Prijs: €95
Max. 10 kinderen

Enkele sfeerbeeldjes …